Ved havet, East Runton, UK

East Runton, nær Cromer, North Norfolk. Engelsk (nordvendt)  østkyst, stor strand, promenade, farvestrålende badehuse, victoriansk pier og massivt tidevand.
pier cromerudsigt mod cromerimg_6875Udpræget ferieby. I bymidten victorianske (tidligere) hoteller og restaurant-pub-isbutik-cafe-fish-n-chips-bar, dør ved dør. Og mellem by og landsby ligger de karakteristiske hvide camping-trailer-huse tæt i park efter park, kun adskilt af hegn og navn.

Havet er heftigt, og viser stranden i helt forskellige versioner i løbet af tidevandets kommen og gåen. Her er op til 4,5 meters forskel på høj- og lavvande. Ovenfor stranden rejser skrænten sig stejlt. Heroppe er bølgede grønne bakker med træer og krat – og veje, togskinner, byer, landsbyer. Store mængder rødbrune britiske ‘bricks’ og masser af Norfolk sten og flint.
Det er udenfor sæsonen. Indendøre får vi ‘a cuppa’ & ‘a biccy’.
Jeg får mindelser om min barndoms-venindes bedsteforældre på Mors og landsbyer på Fyn, en efterårsferie for længe siden. Tiden går lidt langsommere – eller måske er her bare mere af den.

Vi besøger næsten dagligt Vera, som er 92 år gammel.  Ved hvert besøg giver hun mig endnu et glimt ind i et langt levet liv. Den anden dag fortalte hun bl.a. om sin bror Reggie, hvor højt han elskede deres mor, at han og Vera tilbragte meget tid sammen, og at han døde allerede som 40-årig som følge af multipel sclerose. Vera er ikke helt klar hver dag, men hun er altid en stjerne; lille, let kroget, meget karakteristisk og smuk på en helt unik facon.

Her er personlig betjening, hos slagteren, i avis-kort-kage-kaffe-kiosken og hos købmanden, hvor der ikke bare er åbent 13 timer dagligt,  men også kan købes både sokker og strandspande. Og så er det helt naturligt at udveksle ord om ‘a beautiful morning’, under en spadseretur i bakkerne eller langs stranden.
“Keep Calm – I’m in England”

 

 

Udgivet af

Marianne

Nysgerrig og i live.