Hjemme i DK – dag 112

Jeg er forlængst kommet hjem … eller i hvert fald kommet til Danmark; for hvor eller hvad er “hjem” egentlig?  Mens jeg rejste var det jo dér,  hvor jeg til hver en tid var tilstede …  eller måske var det helt fysisk min rejsetaske …  det kunne også være dér hvor mine børn var … I en vis forstand var det måske mit fysiske hjem, lejligheden med møbler, bøger, tøj …  men det var jo hjem for andre mennesker jeg hverken kender eller er i familie med … Og snart flytter jeg igen … Men nu er jeg allerede sprunget på hovedet i nogle af alle de tanker, der fylder i øjeblikket.
Først en status og et kort tilbageblik.
Det er i dag 112 dage siden jeg landede i Danmark og officielt sluttede min rejse rundt i Europa. De første to måneder levede jeg som luksusvagabond hos gode venner, og først fra august har jeg for alvor boet på min egen adresse i 8000 Aarhus C og sovet her langt de fleste nætter. Sikke en ro!
Det er dog ikke alt, der er landet: Jeg er ikke i arbejde, jeg søger et nyt sted at bo og har efterladt en hel del engagement ‘ude i Europa’ i form af mand & hus. Et nyt eventyr …Men lad mig lige ridse op, hvor jeg har været. Efter seneste melding fra Faro har jeg været omkring:
– Portugal; Lissabon
– Polen; Warszawa, Gdansk, Krakow
– Ungarn; Budapest
– Bulgarien; Varna, Veliko Tarnovo, Sofia
– Rumænien; Bucharest, Brasov, Constanta og de to små landsbyer; Breaza og Pieotroasele.

Desuden rejste jeg en hel del ind og ud af Danmark, hvor jeg havde vigtige dage med mennesker jeg holder af.

Hvordan er det så at komme hjem? Tjoeeh … det er mange ting. Heldigvis har jeg allerede inden jeg rejste ud sagt højt, at det sværeste nok bliver at komme hjem. I dét lys er det nemt og godt at være hjemme. Det er også lige lovlig kendt og hverdagsligt. Og det er ikke selvforklarende, så det daglige arbejde med selv at definere mening & indhold fortsætter ufortrødent.

Heldigvis er her to mennesker, som gør det helt rigtigt, at det er her jeg er. Og en perlerække af fine folk, som jeg bliver klogere & gladere af at være sammen med. Alt det andet skal jeg nok finde ud af hen ad vejen! Også selv om jeg ikke lige har landet det hele i løbet af mine første 100 dage tilbage.

Udgivet af

Marianne

Nysgerrig og i live.