Cafe Chameleon

Min adgangsbillet til musikfestivaller i Storbritannien var Cafe Chameleon. – Kort forinden var hverken UK, cafe eller festival på mit program; det skriver jeg heldigvis selv undervejs.
Chameleon drives af Clare King sammen med datter Chilli og hendes kæreste Joe + en enkelt ansat de seneste 4 år. De har nu i 10 år rejst rundt og lavet mad på diverse festivaller og ved større arrangementer, fx en workshop for 200 mennesker.
Joe rejser telt, reparerer hvad som helst og hjælper Chilli i køkkenet. Chilli laver mad og bager afsindigt lækre kager. Claire ordner, strukturerer, køber ind – og organiserer alle de frivillige. Og så knokler de i øvrigt alle 3 med det-hele-altsammen: kunder, opvask, affald, ansigtstallerkenopstilling, nedpakning mmm.
Jeg fandt Claire på et site for værter og frivillige (www.workaway.info): Havde fået nok af landets-dybe-stille-ro og søgte musik, dans og mennesker: Tjek + så meget mere ;-)
Vildt interessant at se hvordan man også kan drive mobil-restauration med et uendeligt antal variable.
Brian Claire MarceeSom frivilligvært er Clare klar i sin online-beskrivelse af hvad hun forventer og tilbyder. Hun er ordentlig og omsorgsfuld, sørger for at alle får eget telt, madras, dyne, hovedpude og håndklæde! Hun organiserer kørsel til og fra lufthavne, togstationer, wifi, print og diverse ad-hoc-behov.
Jeg kom til Chameleon 3 uger inden sæsonen sluttede, hvor café og mange af de frivillig havde været igang siden maj.
Korpset af frivillige rummede her:
Amerikaner, argentiner, brasilianer, new zealænder, rumæner, spanier (3 stk), i alt 5 britter – og mig.
Jeg aktiverer mentale ledninger til JacobsBQ i 90’erne og kaster mig ud i det: Sjovt, sindssygt, frustrerende, festligt og mere af det hele. Jeg overraskes over fraværet af instruktion og uddelegering af opgaver – det er som om hver enkelt selv må finde ud af, hvad der skal gøres. Der laves trods alt et vagtskema – og så justeres det dagen efter. Flere af de erfarne har taget egne ansvarsområder: Opvask, the-kaffe-kage, kundebetjening, etc.  Mange arbejder mere end de er forpligtet til – ifører sig forklæde og løser de opgaver, der trænger til at blive løst. Jeg ser, ser, ser – lytter og gør – spørger – men forsøger at lade være med at bede om at få alting forklaret.
hjertevandmelonEfterfølgende dæmrer det for mig, at fraværet af instruktion ikke kun er fravær men (tvangs-)tænder den enkeltes indre motor & motivation. Der er opgaver der falder mellem stole, men de enkelte stole står bedre hver især, og er mindre afhængige af en central instruktør. Jeg tager derfra med stor kærlighed til Chameleon.

Udgivet af

Marianne

Nysgerrig og i live.